Suikerontharen

Suikerontharen is een eeuwenoude ontharingsmethode. In de tijd van Cleopatra werd deze ontharingsmethode al toegepast. De suikerpasta van Pandhy’s is 100 % natuurlijk. Het bestaat uit de lichaamseigen stoffen glucose, fructose en water, dus het bevat GEEN kleurstoffen, parfum , citroensap of conserveringsmiddelen. Hierdoor kunnen er geen allergische reacties optreden. Het is zo natuurlijk dat je het zelfs kunt eten!

De suikerpasta hecht zich alleen aan de haartjes en dode huidcellen. Het verwijdert de dode huidcellen en heeft hierdoor een licht peelende functie. Doordat de suikerpasta zich niet hecht aan de levende huidcellen kunnen wij de huid niet beschadigen en kun je meerdere malen over het te behandelen gebied heen suikeren. We proberen de haren te verwijderen in de anagene fase (groeifase). Dit is de beste fase om te ontharen. Door de suikerbehandelingen keren de haren in een andere samenstelling terug. De haren veranderen van stugheid en pigment. Als je regelmatig suikert kan de haarloze periode oplopen tot wel 8 weken. Na 3 behandelingen hebben we ongeveer alle haren in de juiste fase onthaard en begin je de voordelen van het suikerontharen te ervaren.

Suikerontharen is zeer hygiënisch: de suiker heeft een desinfecterende werking en uiteraard gebruiken we voor iedere klant een nieuw bolletje. De suikerpasta wordt op lichaamstemperatuur aangebracht, hierdoor is de kans op verbranding niet aanwezig. De suikerpasta wordt aangebracht tegen de haargroeirichting in, en de pasta wordt verwijderd met de haargroeirichting mee. Dit voorkomt dat het haar afbreekt en zorgt ervoor dat het haar volledig met de wortel uit de follikel word verwijderd. Zo kunnen we ook hele korte haartjes verwijderen in tegenstelling tot waxen. De kans op ingegroeide haren is aanzienlijk kleiner, en de behandeling minder pijnlijk! De suikerpasta trekt vocht aan waardoor de huid zeer gehydrateerd aanvoelt. We kunnen dus spreken over een verzorgende ontharingsbehandeling.

De belangrijkste voordelen op een rijtje :
- 100 % natuurlijk;
- Betere ontharingstechniek, hierdoor breken er geen haartjes af;
- Minder pijnlijk, omdat de haren met de haargroei richting mee worden verwijderd;
- Er wordt onthaard op lichaamstemperatuur. Hierdoor kan de huid niet verbranden;
- Zeer hygiënisch. Suiker heeft een desinfecterende werking;
- De suikerpasta treedt in de haarfollikel waardoor we de hele korte haartjes kunnen verwijderen;
- Het verbetert de huidstructuur door verwijdering van dode huidcellen, zonder de levende cellen te beschadigen;
- Haartjes worden inclusief wortel verwijderd. Hierdoor worden de haartjes minder stug en gepigmenteerd.